
Whiskysill
- 1 burk inläggningssill.
Lagen
- 0,5 dl ättikssprit (12%)
- 1,5 dl vatten
- 2 dl råsocker
- 0,5 tsk krossad vitpeppar
- 0,5 tsk krossad rosépeppar
- 2 tsk krossad kryddpeppar
- 10 hela kardemummakärnor
- 1 lagerblad
Övr
- 3 cl rökig whisky, gärna laphroaig.
- 1 knippe gräslök.
- 1 rödlök
Gör så här
- Skölj filéerna och skär dem i bitar.
- Koka lagen tills sockret lösts upp.
- Ta av kastrullen och tillsätt 3 cl rökig caskwhisky.
- Låt lagen kallna.
- Varva sillen med grovhackad gräslök och rödlök.
- Häll lagen över sillen och låt stå några dagar.
Jag använder en gammaldags sylt burk, att lägga sillen i, går även bra med en liten gurkburk blir då lite över.
Lycka till
2 kommentarer:
jag får nalla på whiskyn :)
Ja, det måste du göra, smakar lagom mycket.
Skicka en kommentar