
Nu är mitt bak för påsk igång. I dag
blev det Lavendelskorpor.
*
Lavendelskorpor
*
Ingredienser:
100 g sötmandel
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk torkade lavendelblommor
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
1 st äggvita, att pensla med
*
Gör så här:
1. Ugnen 175°.
2. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
3. Rör smör och socker poröst.
3. Rör smör och socker poröst.
4. Arbeta ner mandeln och ägget.
5. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.
6. Lägg på plåt med bakplåtspapper, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
7. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°.
7. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°.
8. Skär längderna i bitar ( ca 1 cm breda) och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.
*
Kram
Annika
P.S Ett L för mycket på min lilla skylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar