ca 30 st
- 1 ägg
- 3/4 dl strösocker
- 25 g smör
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 dl frysta hallon
Glasyr
- 200 g philadelphia ost
- 3 msk florsocker
- 1 msk citronsaft
- gul och röd hushållsfärg
Garnering
- kanderade blommor
- ätliga blommor
- kristyr figurer
Gör så här:
- Ugnen 175 grader
- 60 knäckformar på plåt
- Rör ihop ägg och socker lätt.
- Smält smör och rör ned i ägg smeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner tillsammans med mjölken.
- Häll smeten i en sprits och spritsa en klick i varje form, inte helt full.
- Lägg en bit hallon i varje form.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
- Låt kallna
Glasyr gör så här:
- Rör ihop flosocker, philadelphia och citronsaften. Tillsätt gul hushållsfärg och en droppen röd, så att du får en fin gul färg.
- Spritsa på glasyren.
- dekorera
Recept från Allt om mat
Glad Påsk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar