20 mars 2008

Påskbak

Mini Cupcakes

ca 30 st
  • 1 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl frysta hallon

Glasyr

  • 200 g philadelphia ost
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • gul och röd hushållsfärg

Garnering

  • kanderade blommor
  • ätliga blommor
  • kristyr figurer

Gör så här:

  • Ugnen 175 grader
  • 60 knäckformar på plåt
  • Rör ihop ägg och socker lätt.
  • Smält smör och rör ned i ägg smeten.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner tillsammans med mjölken.
  • Häll smeten i en sprits och spritsa en klick i varje form, inte helt full.
  • Lägg en bit hallon i varje form.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  • Låt kallna

Glasyr gör så här:

  • Rör ihop flosocker, philadelphia och citronsaften. Tillsätt gul hushållsfärg och en droppen röd, så att du får en fin gul färg.
  • Spritsa på glasyren.
  • dekorera

Recept från Allt om mat

Glad Påsk

Inga kommentarer: